Заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент вважає, що Україні необхідно взяти на себе обов'язок по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Щоб змінити "нормандський формат" перегорить щодо врегулювання питання на Донбасі потрібна домовленість всіх сторін, повідомляють в Державному департаменті США. Це сказав Українській службі «Голосу Америки» заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ми дуже підтримуємо зусилля президента Володимира Зеленського щодо здійснення кроків у напрямку миру. Дії українських військових у Станиці Луганській, бажання відбудувати міст, необхідний для задоволення гуманітарних потреб, демонструє намір нового українського уряду зробити кроки у правильному напрямку", - висловився Кент.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На його думку, саме Росія повинна взяти на себе відповідальність за дотримання умов перемир'я і виконання зобов'язань, які визначили Мінські угоди.

"Трагічні події, коли війська, очолювані Росію, у результаті ракетного обстрілу вбили чотирьох українських солдат, які захищали свою землю, вказує на те, що саме Росія повинна взяти відповідальність не лише у питанні дотримання умов перемир'я, укладеного за посередництвом ОБСЄ, але також у виконанні своїх зобов'язань, визначених у Мінських угодах 2014-2015 рр. А це включає негайне та повне припинення вогню, звільнення всіх українських полонених, яких утримують очолювані Росією сили, а також виведення всіх російських військових та техніки з території України", - позначив Кент.

Дипломат також назвав агресію Росії проти України одним з найбільших конфліктів в сучасній Європі. Кент зазначає, що для вирішення конлфікта потрібна згода всіх, хто задіяний в питанні.

Джордж Кент про можливість розширення Нормандського формату

Щодо можливого розширення Нормандського формату переговорів, високопосадовець Держдепу США Джордж Кент заявив: США висловлювали готовність долучитися до вирішення конфлікту на Донбасі. Але для зміни формату переговорів має бути згода усіх країн-членів Нормандської четвірки, - заявив Кент.

Geplaatst door chastime op Donderdag 8 augustus 2019

"Україна має всі права шукати партнерів для розв'язання одного з найбільших конфліктів сучасної Європи. Стосовно "нормандського формату" з чотирьох країн - США висловили бажання брати участь у вирішенні конфлікту на Донбасі. Зараз ці зусилля очолює призначений для проведення переговорів спеціальний представник Курт Волкер. Потрібна домовленість всіх сторін для створення будь-якого нового формату. Але відданість США збереженню територіальної цілісності та суверенітету України є непохитною, і ми віримо, що весь Донбас є частиною України, так само, як і Крим. І такою залишатиметься наша політика та наше зобов'язання допомогти Україні відновити її суверенітет та територіальну цілісність", - сказав Кент.

Нагадаємо, раніше Трамп поставить Росію на коліна, доленосний документ підписано.

Також Знай.uа писав як Трамп насправді ставиться до України.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський зателефонував Путіну.