Вранці 7 серпня Володимир Зеленський заявив, що телефонував президенту РФ Володимиру Путіну через загострення ситуації на Донбасі. Окрім трагічної загибелі військових 6 серпня, очільник України обговорив з Путіним питання розмінування територій.

Про це розповів сам Зеленський під час брифінгу після наради з військовим керівництвом.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зокрема, у розмові з Путіним президент України Зеленський піднімав тему звільнення полонених українців та пришвидшення термінів будівництва мосту у Станиці Луганській. "Довга була розмова", - сказав президент.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що Зеленський попросив Путіна під час розмови вплинути на терористів на тимчасово окупованому Донбасі й припинити вбивства.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

сьогодні зранку розмовляв із президентом Росії Володимиром Путіним із цього приводу. Терміново йому подзвонив і сказав: "Це нас не наближує до миру. Дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивства наших людей", - розповів Зеленський.

Варто додати, що президент України Володимир Зеленський терміново скликав нараду із силовиками у зв'язку з обстрілом, який влаштували путінські найманці, 6 серпня, в районі Павлополя на Донеччині.

У вівторок, 6 серпня, у денному зведенні Міноборони повідомили, що о 10:20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ поблизу Павлополя. Внаслідок обстрілу загинули 4 українських військових. Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прокоментував грубе порушення так званого перемир'я й засудив дії терористів.

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на межі.

Також Знай.uа" писав, що жителі Затоки оббивають пороги Зеленського, ситуація на межі: що загрожує популярному курорту.