Після вбивства терористами чотирьох українських захисників на Донбасі президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів Франції, Німеччини та Росії з вимогою якомога швидше провести зустріч для відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент заявив, що для розширення нормандського формату необхідна згода всіх їх учасників.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чиновник заявив, що США хочуть взяти участь у переговорах у "Нормандському форматі". Однак для цього необхідно, аби всі країни-учасники переговорів погодилися.

"Україна має всі права шукати партнерів для вирішення одного з найбільших конфліктів сучасної Європи. Відносно Нормандського формату з чотирьох країн - США висловили бажання брати участь у вирішенні конфлікту на Донбасі. Для цього потрібна домовленість всіх сторін для створення будь-якого нового формату", - додав посадовець.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Джордж Кент зазначив, що Росія повинна взяти на себе відповідальність за дотримання перемир'я на лінії розмежування.

"Трагічні події, коли війська, очолювані Росією, у результаті ракетного обстрілу вбили українських солдатів, які захищали свою землю, вказує на те, що саме Росія повинна взяти відповідальність не лише у питанні дотримання умов перемир’я, укладеного за посередництвом ОБСЄ, але також щодо виконання своїх зобов’язань, визначених у мінських угодах 2014-2015 років", – підкреслив Кент.

Зазначимо, що "Нормандський формат" - це перемовини щодо врегулювання ситуації війни на Донбасі, участь у яких беруть чотири країни: Німеччина, Франція, Росія, Україна. Перемовини можуть проходити як на рівні очільників держав, так і на рівні очільників МЗС.

До переговорів у Нормандському форматі щодо миру на тимчасово окупованій території Донбасу можуть також залучити президента США Дональда Трампа. Про це заявив спеціальний представник США в Україні Курт Волкер. За словами Волкера, США готові підтримати розширення формату переговорів. Однак важливо розуміти, що Росія не налаштована на припиненні конфлікту.

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", смерть українських військових змусила Разумкова вибухнути: "Чітко стає видно, хто миру не хоче".

Також Знай.uа" писав, що Зеленський зробив резонансну заяву по Криму: "Родини зберуться за одним столом".