Простий вчитель історії з Бердичева Богдан Кицак, який балотувався за підтримки політичної партії "Слуга народу" та здобув переконливу перемогу у виборах, ставши депутатом Верховної ради, витратив на передвиборчу агітацію пів мільйона чужих грошей.

Під час усієї виборчої кампанії бердичівська ЗЕкоманда наголошувала на тому, що їхній кандидат не є олігархом чи бізнесменом, чи ставлеником певних олігархічних структур. Богдан Кицак позиціював себе як простий вчитель історії з народу, у якого немає захмарних статків.

А представники його команди постійно говорили, що провадять агітацію власними силами, а фінансово їм допомагають лише ті, кому небайдуже майбутнє рідного міста.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Однак, виявилося, що молоді і принципові бердичівські політики з команди президента розпочали свою діяльність з брехні. Про це пише видання berdichev.biz.

У цьому легко переконатися, відкривши фінансовий звіт Богдана Кицака.

Перші дві цифри - це власні кошти Кицака, що надійшли на рахунок його виборчого фонду та добровільні внески інших фізичних осіб, які фінансово допомагали кандидату у його передвиборчій боротьбі.

Як видно зі звіту, Богдан Кицак витратив на агітацію усього 50 000 гривен власних коштів, тоді як на всю виборчу компанію було витрачено більше півмільйона гривень, а якщо точніше – 526 тисяч 700 гривень. Саме таку суму кандидату "пожертвували" небайдужі люди.

Оприлюднений фінансовий звіт прямо називає імена цих благодійників.

Значні фінансові вливання у передвиборчу компанію Богдана Кицака зробив організатор кампанії Володимира Зеленського по Житомирській області Євген Яремчук, який був його довіреною особою на Президентських виборах по округу №62 (Житомир).

Так, зокрема, 2 липня 2019 року він перевів на рахунок виборчого фонду Кицака 70 000 гривень, а 11 липня кинув ще 99 000 гривень.

Євген Яремчук є співвласником потужного медіахолдингу, до якого входять рекламні агентства та сайт "Житомир-інфо".

Ще одним меценатом є заступник директора та головний юрист Житомирської юридичної компанії "Кодекс" Денис Сичов, який фінансово допоміг кандидату на загальну суму 257 700 грн.

Директором юркомпанії "Кодекс" є Олександр Дмитрук, який на минулих місцевих виборах балотувався до Житомирської обласної ради як кандидат від Блоку Петра Порошенка.

От такі "нові обличчя".

"Обличчя може і нові, а от ляльководи, які стоять за ними – залишилися незмінними", зазначають у виданні.

Журналісти також звертають увагу на те, що у звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в депутати Богдана Кицака міститься інформація про витрати на публікації у ЗМІ, бігборди, друк агітаційних матеріалів, оплата ефірного часу на радіо та телебаченні, тощо. Однак, там немає жодної згадки про рекламу в інтернеті. А це ще одна чималенька сума, яку витратили далеко не бідні люди Житомира.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки "слуг" в розпорядженні Богдана: оприлюднено штат ОП Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський розніс можливе прем'єрство Богдана

Також Знай.ua писав, Богдана і Кличка терміново викликають до НАБУ