Представники США, Німеччини і Франції на початку наступного тижня планують провести консультації щодо "нормандського формату" через жорстке вбивство чотирьох українських солдатів на Донбасі.

Про це повідомляє Голос Америки.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Консультації планують провести вже на початку наступного тижня. Представник США на переговорах Курт Волкер підтвердив, що він перебуває у тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий раунд консультацій має відбутись наступного тижня.

Курт Волкер
Курт Волкер

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після вбивства терористами чотирьох українських захисників на Донбасі президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів Франції, Німеччини та Росії з вимогою якомога швидше провести зустріч для відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Німеччина, зокрема, відповіла, що найближчим часом такі переговори провести неможливо. США у свою чергу хочуть взяти участь у переговорах у "Нормандському форматі". Однак для цього необхідно, аби всі країни-учасники переговорів погодилися.

Зазначимо, що "Нормандський формат" - це перемовини щодо врегулювання ситуації війни на Донбасі, участь у яких беруть чотири країни: Німеччина, Франція, Росія, Україна. Перемовини можуть проходити як на рівні очільників держав, так і на рівні очільників МЗС.

До переговорів у Нормандському форматі щодо миру на тимчасово окупованій території Донбасу можуть також залучити президента США Дональда Трампа. Про це заявив спеціальний представник США в Україні Курт Волкер. За словами Волкера, США готові підтримати розширення формату переговорів. Однак важливо розуміти, що Росія не налаштована на припиненні конфлікту.

Нагадаємо, що Зеленський вимагає Нормандського формату: "Світ побачив, хто миру не хоче".

Як повідомляв портал "Знай.uа", смерть українських військових змусила Разумкова вибухнути: "Чітко стає видно, хто миру не хоче".

Також Знай.uа" писав, що Зеленський зробив резонансну заяву по Криму: "Родини зберуться за одним столом".