Курт Волкер зараз знаходиться в тісних переговорах з європейцями.

Представники США, Німеччини і Франції на початку наступного тижня планують провести консультації щодо нормандського формату.

Зеленський просить зустрічі "нормандської четвірки" у слідстві вбивства морпіхів.

За словами Курта, він знаходиться в тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий збір консультацій повинен відбутися на найближчому тижні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У свою чергу, в Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що поки Париж не розглядає питання про розширення нормандського формату.

Франція поки що не підтримує ідею Зеленського щодо "нормандського формату" та можливості розширення нормандського формату за рахунок Сполучених Штатів Америки.

Відзначимо, 7 серпня після проведення наради в Офісі президента України з приводу порушення "хлібного" перемир'я на Донбасі. Стали відомі імена загиблих українських військових убийстых терористами "ДНР", чотирьох військовослужбовців ЗСУ під Павлополем Донецької області. Володимир Зеленський у черговий раз озвучив заяву термінової зустрічі лідерів країн "нормандського формату", в який входять, крім України, Франція, Німеччина і Росія. Ще напередодні, 6 серпня, Зеленський повідомив, що ця трагедія показала позиції сторін у конфлікті. "Україна щиро хоче миру. І це наше постійне прагнення. Сьогодні весь світ побачив, хто не хоче", - підкреслив він.

"Саме тому я закликаю лідерів країн-учасниць Нормандського переговорного формату – Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель і Володимира Путіна – як можна швидше зібратися і вирішити серйозне питання.

Нагадаємо, в внаслідок вибуху тіла людей відкинуло в море.


Як повідомляв раніше Знай.uа страшне ДТП на трасі Київ-Чоп.


Також Знай.uа писав про те, що терористи "ДНР" забредили захопленням нових українських міст.