Володимир Зеленський несе службу на посту Президента України близько двох тисяч годин — це більше ніж 80 днів

За минулий час у Верховній Раді України зареєстрували десятки законопроектів, ініціатором яких був сам голова держави.

Документи відносяться до штрафів за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України, ціни на електроенергію з альтернативних джерел енергії, роботи Вищого антикорупційного суду, виборчої системи, ряду питань по кадрам, імпічменту та інших тем.

Зауважимо, що більша частина законодавчих пропозицій президента так і не дійшла до сесійної зали, а деякі частини нардепи не включили до порядку денного. Зокрема, це торкнулося проекти, які передбачали зміни виборчої системи нардепів та імпічменту.

Були відхилені і пропозиції, за якими вимагалося звільнення міністра оборони Степана Полторака, міністра закордонних справ Павла Клімкіна та голову СБУ Василя Грицака.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Зараз, коли восьмий скликання Верховної Ради закінчений, а новий парламент приступить до роботи лише в кінці серпня, проекти значаться як відкликані.

Окремо додамо, що один з найгучніших законопроектів Зеленського був той, який хотів розширити дію закону про люстрацію чиновників часів президентства Петра Порошенка (з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року). Якби цей закон прийняли, то втратили б пост нинішні соратники президента. У цей список входять голова наглядової ради «Укроборонпрому» Айварас Абромавічус, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк та міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко.

Нагадаємо, актор Кварталу 95 розповів про плани на будщее.


Як повідомляв раніше Знай.uа правила отримання субсидій кардинально змінилися.


Також Знай.uа писав про те, що смартфон здивує користувачів своєю назвою.