12 серпня стало відомо, що глави окупованого Криму збираються звернутися російському керівництву і попросити про початок переговорів з Україною. Кримська влада хоче пустити на півострів воду з Дніпра. Це сказав в понеділок Георгій Мурадов, заступник голови Ради міністрів - постпред Криму при президенті РФ.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ми хотіли б просити допомогти почати зондаж, може бути, переговорний процес з українською стороною про те, щоб вони нашу воду пропускали до Криму. Це не вода річки Дніпро, яка належить Україні, це наша вода, що йде з території РФ", - заявив Мурадов на засіданні ради щодо поліпшення інвестиційного клімату в Криму.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, переговори з Україною необхідно почати якомога швидше, щоб вирішити багато проблем в північній частині півострова.

Після окупованя Криму в 2014 році на півострів перестали постачати воду по Північно-Кримському каналу. До появи агресора на території півострова, це постачання задовольняло 90% потреб Криму в воді. У східних і північних регіонах півострова зараз почалося засолення підземних вод. Зокрема, в Джанкойському, Красноперекопському районах і місті Армянськ.

Російська влада спробували налагодити постачання за допомогою підземних вод, але цього недостатньо.

Нагадаємо, раніше Зеленський готує реформу, яка кардинально змінить життя українців.

Також Знай.ua писав, що радник Зеленського терміново звернувся до українців, на кону - майбутнє онуків.

Ще Портал Знай.ua повідомляв, що дорогу на Азовське море перекриють.