У середу, 14 серпня, Генеральна прокуратура України нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака з метою його затримання. Про це відразу повідомила дружина чиновника на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

При цьому в СБУ уточнили, що чиновник отримав хабар в розмірі 1,1 млн доларів від підприємця за сприяння у прийнятті рішення.

"При одержанні частини коштів в розмірі 480 тис. доларів вони були затримані "на гарячому" - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Варто відзначити, що ще у вересні 2018 року Гримчак відчував себе справжнім господарем життя, коли відповідав на запитання українців в ефірі одного з українських телеканалів.

Після дзвінка в студію глядача він спочатку приписав тому, хто дзвонить, бажання "стріляти і вішати", а потім відповів "на максималках":

"Поважний мій чоловічок, який вважає, що він хоче стріляти, вішати, ще щось... А ви ніколи не думали про те, що ми теж вміємо стріляти? І набагато краще, ніж ви. Розумник, ми так стріляти вміємо, що мало комусь не здасться. Тому якщо ви вважаєте, що ми в чомусь помиляємося – голосуйте. Тікати з цієї країни ми не збираємося. З влади йти, щоб когось задовольнити - теж не збираємося! Якщо хтось хоче спробувати постріляти - хай спробує".

На рахунок Гримчака висловився і відомий український політолог Юрій Романенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Вищезгадане інтерв'ю Гримчака і є доказом слів політолога.

"Затримання Гримчака тим прикметніше, що цей «патріот» любив всіх життя повчити. І це суть порошенківских патріотів, коли на публіку «патріоти», а в житті жадібне поцовате мурло. І там такий кожен другий" - ділиться Юрій.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, ГПУ нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака.

Як повідомляв портал Знай.ua, ГПУ викликала на допит зятя Кучми Пінчука

Також Знай.ua писав, секретарка Зеленського вляпалася у скандал з "русским миром".