У середу, 14 серпня, Генеральна прокуратура України нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака з метою його затримання. Про це відразу повідомила дружина чиновника на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

Стало відомо, що затримані Юрій Гримчак та його довірена особа Ігор Овдієнко за хабарі впливали на суддів Верховного суду, а також на чиновників Мінкульту і КМДА.

Про це повідомив спікер в ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook:

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"За результатами попереднього розслідування встановлено, що вказані особи, за обіцянку забезпечити вплив на суддів ВСУ щодо винесення рішення на користь зацікавленої особи, а також за здійснення впливу на відповідних посадових осіб Мінкультури та КМДА, шляхом використання своїх службових повноважень, що здійснили злочинні дії, спрямовані на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману та зловживання довірою, у загальній сумі 1,1 млн доларів США"

Зазначимо, що Гримчак знаменитий своїми скандалами на всю Україну.

Ще в 2018 році він заявляв, що Росія залишає Донбас і виводить звідти своїх людей, щоб віддати регіон Україні. "Незважаючи на всі бравурні заяви, вони готуються піти з Донбасу", - заявив Гримчак в інтер'ю "Апострофу".

Заступник Міністра також відомий своїми експресивними висловлюваннями на телешоу. Так, в минулому році в ефірі телеканалу 112 він заявив ведучому Євгену Червоненко: "Замовкни, б**дь!"

У вересні 2018 року Гримчак відчував себе справжнім господарем життя, коли відповідав на запитання українців в ефірі одного з українських телеканалів.

Після дзвінка в студію глядача він спочатку приписав звонившему бажання "стріляти і вішати", а потім відповів:

"Поважний мій чоловічок, який вважає, що він хоче стріляти, вішати, ще щось... А ви ніколи не думали про те, що ми теж вміємо стріляти? І набагато краще, ніж ви. Розумник, ми так стріляти вміємо, що мало комусь не здасться. Тому якщо ви вважаєте, що ми в чомусь помиляємося – голосуйте. Тікати з цієї країни ми не збираємося. З влади йти, щоб когось задовольнити - теж не збираємося! Якщо хтось хоче спробувати постріляти - хай спробує".

Навіть під час парламентських виборах Гримчак умурился потрапити в скандал в прямому ефірі. Тоді він відверто критикував Зеленського та його партію, а так само заявляв, що його політсила пішла в Раду, щоб "п...дить і "пі...подіти". Особливо забавно це звучить в контексті того, що він сам спіймали на хабарі в мільйон доларів.

Напоминаю в связи с сегодняшними событиями, что недавно в моем слоте выборного марафона Грымчак делился своей болью ...

Geplaatst door Natasha Vlaschenko op Woensdag 14 augustus 2019

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, ГПУ нагрянула в будинок заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ України Юрія Гримчака.

Як повідомляв портал Знай.ua, ГПУ викликала на допит зятя Кучми Пінчука

Також Знай.ua писав, заступник міністра Юрій Гримчак вимагав мільйон доларів? НАБУ заявило про рекордний хабар.