28 серпня Володимир Зеленський перебуватиме на посаді президента України 100 днів. Зеленський опинився в унікальній ситуації, в якій його попередники ніколи не були - він не мав жодної підтримки влади.

Однак президенту України все ж вдалося виконати частину своїх передвиборчих обіцянок, передає 24 канал.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експерти наголошують, що з точки зору запиту на швидкі зміни в суспільстві Зеленський діє правильно. За словами політолога Валерія Клочок, є законопроекти Зеленського, які були зареєстровані в попередньому скликанні Верховної Ради. Зокрема, одним з ключових законопроектів президента є закон про внесення змін до закону про вибори та виборчі права військовослужбовців. Депутати навіть не включили їх до порядку денного.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"У команди Зеленського більше, ніж раніше, є відповідність між обіцянками та діями. Всі попередні влади страждали популізмом. Нова влада знає, які це матиме наслідки. Тобто перед тим, як щось пообіцяти, двічі подумають. Якщо буде реальна робота на покращення життя українців, то є шанс на швидкі якісні зміни в державі завдяки новому парламенту, – заявив перший заступник голови Українського інституту аналізу і менеджменту політики Владислав Дзівідзінський.

Також експерт додав, що зараз у суспільстві значно завищені очікування. За його словами, українців хочуть швидких змін зараз, тому можуть дорікати Зеленському за невиконання обіцянок вчасно. Зокрема, мова йде про слоган "Прийде весна - будемо саджати".

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Одним із першочергових законопроектів, які пообіцяв Зеленський, – про імпічмент президенту й обмеження депутатської недоторканності. У команди Зеленського є власне бачення закону про імпічмент. Це має бути комплекс законодавчих норм, необхідних для проведення імпічменту. Проблема вирішується на рівні змін до Конституції в частині, яка визначає остаточну кількість голосів за імпічмент – це 3/4 складу парламенту – 338 нардепів. У тих умовах, які склалися в парламенті, така процедура була нереальною.

Окрім цього, Зеленський провів значні кадрові зміни як у найвищих державних органах, так і серед місцевої влади. Також президент України провів ряд важливих зустрічей зі світовими політиками, де ключовим питанням було припинення агресії Росії.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

За сто днів президентства Зеленський зробив достатньо, зважаючи на об’єктивні обставини – стара Верховна Рада і дострокові парламентські вибори. З одного боку, президент намагається виправдати очікування суспільства. З іншого, необхідна системність і комплексність законодавчих ініціатив, аби це мало конкретний ефект, який би відчули українці.

Нагадаємо, у Зеленського анонсували важливий закон для ветеранів: "Без годівниці для чиновників".

Як повідомляв Знай.uа, Пальчевський розказав про перемогу Зеленського на всіх фронтах: "Гримчак гримить, Порошенко тремтить".

Також Знай.uа писав, українці просять Зеленського розпродати елітний автопарк Кабміну та міністерські дачі.