Наглядова рада Райффайзен Банк Аваль прийняла рішення призначити новим головою правління банку Олександра Писарук, який з липня 2014 року до кінця 2015 року обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Як зазначили у фінустанові, це призначення зроблено в рамках запланованого ретельного підбору наступника нинішнього глави правління Володимира Лавренчука, який займав цей пост 14 років.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У чому полягав цей "ретельний підбір", важко сказати. Однак кандидатура Писарука викликала масу запитань в українців.

На призначення соратника Гонтарєвої жорстко відреагували в мережі, зазначивши, що саме Писарук був "режисером обвалу гривні".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Про це пише Facebook-спільнота "Київ Проти Корупції". У мережі призначення Писарука на посаду голови правління Райффайзен Банк Аваль назвали фатальним рішенням:

" І з цього приводу можна відразу діставати мотузку і мило для кожного українця"

"Київ Проти Корупції" розказав про численні "подвиги" Писарука.

"Писарук покинув своє насиджене місце на Інститутській через ряд причин - кримінальні справи, відкриті в зв'язку з розкраданням посадовими особами Українського професійного банку (УПБ) близько 500 млн гривень ряду комерційних банків через "Розрахунковий центр" (РЦ) Нацбанку. А також - можливе втручання в систему фінмоніторингу НБУ при проведенні нардепом Ігорем Котвицьким операції по виведенню з України $ 40 млн.

Ви тільки вдумайтеся - тепер цей зек, що не відбувся, очолить Райффайзен Банк! Писарук має 27 років досвіду в розкраданні держбюджету і дерибані коштів простих українців. Це досвідчений злодій і шахрай, місце якого за гратами з сухарями, а не на важливих посадах!", - наголошують в мережі.

Писарук - мразь #1 в НБУ возглавит Райффайзен Банк Аваль вместо Лавренчука и по этому поводу можно сразу доставать...

Geplaatst door Київ Проти Корупції op Dinsdag 20 augustus 2019

Нагадаємо, соратник Гонтарєвої Писарук стане главою "Райффайзен Банку Аваль"

Як повідомляв портал Знай.ua, Дубинський розкрив схеми розкрадання держбанків.

Також Знай.ua писав, скандальна Рожкова втратила тепле крісло заступника голови НБУ: суд оголосив жорсткий вирок.