Володимир Зеленський прийняв новий персональний склад Комісії при президентові з питань помилування. Відповідний указ президента України №615/2019 від 21 серпня 2019 року, опубліковано на сайті глави держави.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

До складу Комісії з помилування увійшли: керівник апарату Офісу президента України Олексій Дніпров (голова Комісії), виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко (заступник голови Комісії), заступник керівника департаменту з питань громадянства, помилування, державних нагород – керівник управління з питань помилування Офісу президента України Пуховець Іван (заступник голови Комісії, присутній у попередньому складі Комісії), виконавчий директор громадської організації "Експертний центр з прав людини" Юрій Білоусов, начальник адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України Олександр Крикушенко, заступник міністра юстиції України – уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, головний консультант управління з питань помилування департаменту з питань громадянства, помилування, державних нагород Офісу президента Олександр Марченко (секретар Комісії), голова правління Міжнародної громадської організації "Міжнародне товариство прав людини – Українська секція" Андрій Сухоруков (був присутній у попередньому складі Комісії).

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В даний момент персональний склад Комісії зменшився на 4 людини.

Крім того, Зеленський змінив Положення про порядок здійснення помилування, затвердженого указом президента №223 від 21 квітня 2015 року.

Тепер укази президента України про помилування засуджених осіб, які відбувають покарання в установах чи органах виконання покарань, а також у відношенні іноземців, засуджених судами України, які передані для відбування покарання в державах, громадянами яких вони є передаються для виконання до Мін'юсту.

Нагадаємо, Зеленський звільнив члена Нацкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Ольга Гурбич.

Як повідомляв портал Знай.uа, в ОП оголосили конкурси на посади голів районних держадміністрацій в шести областях.

Також портал Знай.uа писав, що у Зеленського знайшли нового генпрокурора.