Лідер партії "Голос" та музикант Святослав Вакарчук виступив з незвичайним вимогою до Володимиру Зеленському. Його партія виступає з кількома змінами до Конституції.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вакарчук виступив з ініціативою внесення змін до Конституції України в перші дні роботи Верховної Ради. Відповідну заяву від лідера "Голоси" прозвучало під час брифінгу у п'ятницю, 23 серпня.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Головні зміни, які пропонують провести в партії "Голос":

  1. Зняти з депутатів недоторканність;
  2. Скоротити кількість народних обранців на чверть – до 300 осіб;
  3. Позбавляти мандата тих депутатів, які займаються "кнопкодавством";
  4. Позбавляти мандатів тих, хто пропустив більше половини всіх засідань Верховної Ради;
  5. За прикладом президентської посаду встановити законом, що один і той же депутат не може перебувати в парламенті більше двох термінів.

"Під час виборчої кампанії ми обіцяли своїм виборцям почати роботу в парламенті саме з цієї ініціативи і на сьогодні партією "Голос" підготовлено проект Закону України, який не тільки скасовує депутатську недоторканність, але і починає парламентську реформу, яка вже давно стала нагальною. Зокрема, йдеться про зменшення кількості народних депутатів, введення відповідальності за відсутність у Раді без поважних причин, обмеження депутатства двома каденціями поспіль, викорінення кнопкодавства як явища", - пояснив Вакарчук.

З цієї причини партія "Голос і вимагає від президента внести такий законопроект у Раду. Офіційне звернення вже підписали і направили до Зеленському.

"Парламент - це місце прийняття рішень, яких потребують люди, а не рядок неефективних витрат у держбюджеті або можливість сховатися за імунітет від суду і відповідальності. Тому ми звертаємося з вимогою до президента негайно внести законопроект про скасування депутатської недоторканності. У разі, якщо ж Зеленський не внесе ініціативу про скасування недоторканності, то "Голос" почне збір підписів під своїм варіантом проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України", - зазначив він.

Нагадаємо, Вакарчук з "Голосу" поставив ультиматум Зеленському.

Як повідомляв Знай. ua, Вакарчук вимагає від Зеленського "переписати Конституцію.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом".