Вже в четвер, 29 серпня, новий склад Верховної Ради збереться на своє перше засідання. Відомо, що в цей же день партія "Слуга народу" Володимира Зеленського, яка має одноосібну більшість в парламенті, планує призначити керівництво Ради і відразу прийняти ряд законопроектів, серед яких будуть зміни в Конституцію.

Про це пишуть українські ЗМІ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За інформацією журналістів, порядок проведення першого засідання нового парламенту чітко визначений регламентом Ради. Спочатку буде сформовано тимчасову президію: п'ять представників фракцій плюс Дмитро Разумков зі "Слуги народу" як глава підготовчої групи. Далі будуть оформлені депутатські фракції, затверджено президію ВР, склад і керівництво комітетів. Відразу планується підписати коаліційну угоду.

З урахуванням того, що "Слуга народу" самостійно формує більшість і ні з ким не збирається вступати в союз, коаліційна угода де-факто стане програмою дій пропрезидентської фракції.

Комітети і президію

У середу ж підготовча група парламенту повинна отримати і остаточний склад комітетів. Вчора ввечері вдалося узгодити розклад по керівних посадах – голів, заступників та секретарів – у 23 комітетах ВР. Це рішення ще буде стверджувати сесійний зал, але жодних несподіванок у цьому питанні бути не повинно.

"Слуга народу" віддала опозиції посади керівників в чотирьох комітетах. "Батьківщині" відійшов комітет з питань молоді і спорту, який, швидше за все, очолить Андрій Кожем'якін. Позафракційні депутати отримали посаду голови в комітеті з прав людини та реінтеграції тимчасово окупованих територій. Цим комітетом буде керувати позафракційний Дмитро Лубинець.

ОПЗЖ отримала посаду голови комітету з питань свободи слова, його, як очікується, очолить Нестор Шуфрич. Поки ще чинний віце-прем'єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, обрана до Ради за списками "ЄС", попередньо може очолити комітет з питань євроінтеграції. Крім того, в парламенті буде створено спецкомісію з питань ветеранів замість однойменного комітету, її очолить депутат від ЄС Яна Зінкевич.

Нагадаємо, Коломойський раптово пройшовся по Зеленському: "Мене не чують".

Як повідомляв Знай.uа на перше засідання нової Ради запросять людину Януковича: що задумали у Зеленського.

Знай.uа писав, Парубій б'є на сполох, в Раді пройшли обшуки: в прокуратурі вперше пояснили, що шукали у нардепів.