Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистосях з нагоди Дня пам'яті захисників України. Український лідер вшанував поляглих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

У серпні 2014 українські військові та добровольці увійшли до Іловайська Донецької області, щоби вибити звідти проросійських сепаратистів. Однак наприкінці місяця місто виявилося оточеним російськими силами - утворився Іловайський котел.

Коли 29 серпня українські військові розпочали виведення своїх сил із міста, їх стали розстрілювати. Тому і дата дня пам’яті символічна - через іловайську трагедію.

За офіційними даними, у боях загинули 366 українських бійців, іще 429 зазнали поранень.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Глава держави разом з главою Міноборони Степаном Полтораком та іншими високопосадовцями, а також рідними полеглих на війні прийшов c квітами до будівлі Міноборони. Тут у 2018 році відкрили Зал пам'яті захисників України.

У рамках заходу зачитали прізвища 223 військовослужбовців, які загинули в цей день у різні роки. Пам'ять кожного захисника вшанували ударом у дзвін і салютом зі зброї Почесної варти. Глава держави поклав квіти до Пам'ятного дзвону.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

У Залі пам'яті військовослужбовці роти Почесної варти в присутності Президента перегорнули сторінку Книги пам'яті, в якій вказані імена загиблих захисників України на дату 29 серпня. Володимир Зеленський вшанував Книгу пам'яті живими квітами.

Сьогодні також лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков зустрівся із матерями загиблих українських воїнів. Зболені жінки розповідали лідеру партії про своїх дітей і про страшний пекучий біль. У якийсь момент Разумков настільки пройнявся бідою матерів, що не зміг стримати сліз і почав витирати очі руками. При цьому політик попросив журналістів, щоб його не знімали.

Нагадаємо, приїзд Зеленського та урочиста присяга слуг народу: онлайн-трансляція з нової Ради.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков зі "Слуги народу" не стримався перед матерями загиблих героїв: сльози текли градом, фото.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.