У четвер, 29 серпня Верховна Рада дев'ятого скликання почала роботу. Новий парламент почав свою роботу о 10:00 з урочистого засідання і без курйозів не обійшлося. Так між колишнім президентом та нардепом Нестором Шуфричем сталася сутичка.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Причиною словесної перепалки між одіозними нардепами стало те, що колишній генпрокурор Юрій Луценко навмисне саботував розслідування кримінальних справ, які безпосередньо стосуються Порошенко. Депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський запитав новообраного генпрокурора Руслана Рябошапку, чи готовий той давати хід справі, в якій фігурує прізвище Порошенка.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У свою чергу Петро Порошенко, заявив, що винних в Україні визначає суд, а не прокуратура, і вже тим більше не народні депутати в Раді. Він висловив побажання, щоб "голослівні бездоказові звинувачення" з фейкових пропагандистських ресурсів не повторювалися в сесійній залі.

"По Конституції України, людина не може бути звинувачена, інакше як за рішенням суду. І от я прошу з самого початку, щоб ми прибрали цю ганебну традицію. Я сподіваюсь, буде обраний генеральний прокурор. В нього, до речі, немає слідства, я так розумію, але є правоохоронні органи і неупереджене якісне розслідування. Рівність усіх перед законом і верховенство права є ознакою європейської та євроатлантичної інтеграції. І оскільки ми всі декларуємо, що наша мета – саме такий напрямок розвитку країни, – я би дуже просив, щоб у нашому парламенті панувала саме така атмосфера", - сказав Порошенко.

Шуфрич у свою ж після цього пообіцяв, кожен виступ у парламенті закінчувати словами "А Петро Олексійович серед нас". Він також додав: "Бажаю вам реалізувати надії людей щодо розслідування тих справ, яких очікує суспільство".

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

У Порошенка після цих слів практично почалася істерика. Він дуже емоційно відповів, яскраво жестикулюючи, але все-таки приструнив Шуфрича. Порошенко взяв репліку і підкреслив, що "ми не повинні перетворювати Верховну Раду на майданчик перепалок і тролів". При цьому він назвав Шуфрича "представником окупаційної платформи" і заявив, що п’ятої колони Кремля в залі ВР "не повинно тут бути".

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить набридлих чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, з Києва зникне Генпрокуратура, у Зеленського зробили важливу заяву.

Також Знай.uа писав про те, Зеленський зірвався і перевиховав депутата Порошенка по-своєму: "Чого ви кричите весь час?".