Новообрані нардепи прийняли присягу
під час першого засідання Верховної Ради 9-го скликання проголосували за постанову про схвалення закону про зняття недоторканності.

Законопроект №7203 Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) було визначено пріоритетним на засіданні. Постанова №1095 про схвалення закону підтримали 363 нардепа.

Зазначимо, що зняттям недоторканності зайнялася ще Рада минулого скликання, однак проект закону №7203 відправили на доопрацювання і він так і не був проголосований. Після президентських виборів 2019-го року законопроект був визначений як невідкладний і винесено на розгляд депутатів на першому ж засіданні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, скасовує положення, згідно з яким народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності", – зазначено в пояснювальній записці прикладеної до закону.

Нагадаємо, Зеленський збирається перенести Офіс президента.


Як повідомляв раніше Знай.uа, в "Слуги народу" хочуть скоротити Ради: скільки депутатів здаються Зеленському "зайвими".


Також Знай.uа писав про те, що Зеленський їде в гості до японському імператорові: такого повороту Путін не очікував.