Народний депутат нового скликання представник президента в парламенті Руслан Стефанчук розповів, які зміни партія «Слуга народу» пропонує внести до Конституції.

За його словами, мова йде про скорочення кількості народних депутатів до 300 осіб. Також запропоновано прописати додаткові підстави для позбавлення статусу нардепа.

«Я мав на увазі 465 законопроектів, серед яких є і зміни до Конституції. Насамперед йдеться про скорочення корпусу депутатів до 300 чоловік (у півтора рази менше нинішнього складу в 450 чоловік Ред.), в частині наявності додаткових підстав для позбавлення статусу нардепа — кнопкодавство і прогули, внесення як окремого суб'єкта законодавчої ініціативи народу України. В цілому близько восьми змін, якщо ми говоримо про Конституцію», — сказав Стефанчук.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Представник Зеленського додав, що був сформований ряд змін до регламенту ВРУ, великі блоки економічних законів і пласт законів, пов'язаних з перезапуском судовою системою, прокуратурою, антикорупційними органами.

Нагадаємо, у Зеленського назвали імена нових міністрів: хто замінить обридлих чиновників.


Як повідомляв раніше Знай.uа, кого Зеленський посадив в Кабмін, і хто очолить комітети.


Також Знай.uа писав про те, що президент України Володимир Зеленський повідомив, що його команда має план щодо перших тижнів роботи нової Верховної Ради.