Сьогодні, 31 серпня, президент України Володимир Зеленський подякував польському колезі Анджею Дуді за запрошення на заходи з нагоди 80-ї річниці з початку Другої світової війни. Президент наголосив, що 80 років потому Польща активно та всебічно допомагає Україні боронити її територіальну цілісність.

"Радий, що у наших відносинах немає жодних питань, які ми не змогли б вирішити шляхом діалогу та порозуміння. Чудово усвідомлюємо, що напружені відносини України та Польщі стали б для наших недругів прекрасним подарунком, а отже ми не повинні цього робити. Ми домовились оновити й перезавантажити двосторонню робочу групу, що працюватиме під патронатом обох президентів для того, щоб усі темні плями минулого не завадили нашими народам будувати спільне світле майбутнє", - сказав Володимир Зеленський.

Анджей Дуда підкреслив, що обидві сторони прагнуть хороших відносин стосовно історичної пам’яті. Для реалізації необхідні ексгумаційні роботи, і це питання є досить важливим для польського народу.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Україна покращуватиме роботу пунктів пропуску на кордоні з Польщею, що сприятиме економічній співпраці з Європейським Союзом, заявив Володимир Зеленський.

Ми зацікавлені стати активним учасником регіональних проєктів та ініціатив Польської держави, наприклад таких, як «Тримор’я», що охоплює країни між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

У контексті розмови про покращення прикордонної інфраструктури сторони згадали про польський кредит у розмірі 100 млн євро. Дуда також висловив бажання, щоб товарообіг між двома країнами зростав, як і можливості польського бізнесу в Україні, щоб Польща була більш відкритою для підприємців з України.

Нагадаємо, приїзд Зеленського та урочиста присяга слуг народу: онлайн-трансляція з нової Ради.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков зі "Слуги народу" не стримався перед матерями загиблих героїв: сльози текли градом, фото.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.