У суботу, 31 серпня, президент Володимир Зеленський прилетів до Польщі з офіційним візитом. Зеленський заявив, що готовий розблокувати заборону на ексгумацію польських жертв на території України.

Про це глава держави заявив на спільній пресконференції президентів України та Польщі.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я готовий розблокувати отримання дозволів на проведення пошукових робіт в Україні. А польська сторона впоряджує українські місця пам’яті в Польщі. Я запропонував президенту Дуді спорудити на кордоні України та Польщі спільний меморіал примирення. …Ми домовилися оновити і перезавантажити двосторонню робочу групу, яка буде працювати під патронатом обох президентів, Польщі та України, щоб усі темні плями минулого не завадили нашим народам будувати спільне світле майбутнє", - заявив Зеленський.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Зеленський обіцяв йому дати дозвіл на ексгумацію поховань.

Я просив, щоб мораторій, запроваджений попередньою владою, був скасований. Президент заявив, що новий уряд перебуває на етапі формування, і обіцяв, що це питання буде реалізовано. Цей елемент має фундаментальне значення для поляків, оскільки це вшанування найближчих. Анджей Дуда

Зазначимо, що українсько-польські історичні відносини загострилися у квітні 2017 року, коли польські націоналісти за підтримки місцевої влади знищили на кладовищі в селі Грушовичі поблизу Перемишля пам'ятник воякам УПА. Відразу після цього Київ заблокував проведення поляками ексгумацій в Україні, наполягаючи на відбудові знищених вандалами за останні роки на півдні Польщі українських місць пам'яті. Проблему не вирішено й досі.

Нагадаємо, перше засідання Ради перетворилося на "Розсміши коміка", Зеленський не витримав: "Порошенко навіть тисячу не відпрацював".

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко зчепився з Шуфричем у Раді, почалася справжня істерика - у Зеленського очі полізли на лоба: відео.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.