Перші сто днів президентства Володимира Зеленського позначили ряд ключових моментів, які суттєво відрізняють режим нового президента від Порошенка. Розібрав ці риси після відпустки в своєму новому огляді Юрій Романеко, відомий український політолог.

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Романенка, Зеленського багато хто недооцінював. Але самодостатня людина, яка вийшла із зони власного комфорту, здатна на багато чого. І назвав Зеленського українським Ердоганом.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свій час Ердоган, коли став президентом Туреччини, провів масові зачистки корупційних чиновників, набравши більшість у парламенті. Тоді економіка країни почала шалено зростати.

"Туреччина із однієї з найбідніших країн Європи перетворилась на високорозвинену країну з достатком на рівні Іспанії. І ті, хто їздить у Туреччину, відзначають, що країна досить піднялась в "ердоганівські" роки. З’явились серйозні інфраструктірні проекти - плотини, гідроелектростанції, автобани, швидкісні потяги, нові аеропорти, автомобільна промисловість", - зазначає Романенко.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Слуга народу" (комедія "Кварталу 95" із Володимиром Зеленським)
"Слуга народу" (комедія "Кварталу 95" із Володимиром Зеленським)

"Турецька демократія має свій специфічний душок з авторитарним корінням", - додає політолог.

І це не дивно - суспільство таке, армія відігравала дуже значну роль. За словами Романенка, Ердоган є хорошим прикладом для Зеленського.

Зеленський зараз так само хоче сконцентрувати владу, забрав нацгвардію Авакова. Він фактично "загнав" парламент під контроль через зняття депутатської недоторканності.

Нагадаємо, Зеленський напився в перші 100 днів президентства, все йде за планом: "На ногах стояв!"

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський відверто розповів про кортежі та перекриття доріг.

Також портал Знай.uа писав, що Лукашенко "наїхав" на Зеленського через велосипед: "Все зіпсував..."