Нардеп від "Голосу" Олександра Устінова зазначила, що Рада може 226 голосами внести будь-які зміни. За її словами, зараз діяльність ДБР і НАБУ регулюється законами.

Фракція "Голос" підтримує закріплення статусу Національного антикорупційного бюро і Держбюро розслідувань в Конституції, але проти надання президенту функції створення регуляторних органів. Про це в ефірі Hromadske.ua заявила народний депутат від Голосу Олександра Устінова.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Верховна Рада крім того, що має повноваження внести будь-які зміни цим відомствам, може взагалі їх закрити.

"Коли ці інститути прописані в Конституції, то для цього вже потрібно більше голосів. Тому позиція нашої фракції була чіткою - ми будемо підтримувати внесення в Конституцію НАБУ та ДБР. Але ми хотіли, щоб питання щодо регуляторним органам, що президент має право створювати, треба винести з цього пакету (законопроектів, - ред.). Тобто, вибачте, мухи окремо, котлети окремо", - сказала Устинова.

Вона пояснила, що такі повноваження "Голос" не підтримує. А правляча партія "Слуга народу" відмовилася розглядати ці питання окремо.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"За останні два дні голосувань дуже часто пакетним голосуванням намагаються продати старе і нове, або ті речі, які неможливо зіставити", - зазначила депутат.

Устинова наводить яскравий приклад - голосування за новий уряд, де були ті, кого "щиро хотілося підтримати".

Нагадаємо, жодних міфів, як в Супрун - радник міністра охорони здоров'я Раїмов навчив робити кунілінгус.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський відверто розповів про кортежі та перекриття доріг.

Також портал Знай.uа писав, що Лукашенко "наїхав" на Зеленського через велосипед: "Все зіпсував..."