Спікер українського парламенту Дмитро Разумков підписав закон про скасування депутатської недоторканності, яка має запрацювати з 2020 року. Відомо, що закон вже надіслано на підпис президентові України Володимиру Зеленському.

Про це повідомляється на сторінці відповідного законопроекту № 7203 на сайті Верховної Ради.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Відомо, що законопроект передбачає внесення змін до ст. 80 Конституції України. Зокрема, вилучаються назва статті - "Народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність" - і норма, згідно якої "народні депутати України не можуть без згоди Верховної Ради України бути притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані".

Інша норма статті продовжить діяти: народні депутати не будуть юридично відповідати за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Нагадаємо, як депутати себе імунітету позбавляли: боса Кондратюк, "однорукий" Тищенко і полохливий Вакарчук.

Як повідомляв Знай.uа Пальчевський в пух і прах розніс Порошенка після зняття недоторканності: "Ганьба, Петруша".

Знай.uа писав, Авакову доведеться несолодко: залишається при Зеленському, але його повноваження витікають, як вода.