Екс-міністру аграрної політики і продовольства України Миколі Присяжнюку за 4 роки перебування на посаді вдалося те, що не вийшло навіть у німців в 1942 - поставити простих українців на коліна.

Про це пише Facebook-спільнота "Міністерство Люстрації".

Зазначається, що кар'єра Присяжнюка стрімко пішла вгору у 2002 році. І вже через 8 років його призначають міністром агрополітики України в уряді Миколи Азарова.

Однак, Присяжнюк сів у крісло міністра не для того, щоб працювати. Він організував злочинні схеми, в результаті чого пограбував держбюджет на сотні мільйонів.

"Свого часу, Микола Присяжнюк став автором афери, через яку з держбюджету пішло кілька сотень мільйонів гривень. А потрапили ці гроші до нього на офшорні рахунки. В кінці осені 2010 року з його подачі Аграрний фонд закупив у кількох маловідомих компаній «Албенти» і «Оіл-рівер» 100 тисяч тонн цукру на загальну суму 770 мільйонів гривень. Журналістське розслідування показало, що ці фірми, через ряд офшорів, належать усі тому ж Присяжнюку. Найцікавіше, що держава переплатило за цукор 70 млн гривень, адже на той момент тонна цього продукту коштувала в межах 7 тис грн. Виходить, що Аграрний фонд «подарував» цим компаніям 70 млн гривень, і це лише за одну торгову операцію, яку згодом прокручували неодноразово", - зазначають в мережі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Спільнота звертається до президента Зеленського із закликом нарешті покарати Присяжнюка з розкрадання бюджету.

"Найдивніше, що ні Генеральна прокуратура, ні Антимонопольний комітет "не помітили" жодного з цих порушень. "Не помічають" і по сьогоднішній день, а Коля все так же тирить бабки. Скільки це може тривати, пане Президенте?!"

Знакомьтесь, эта мерзкая морда пренадлежит Николаю Присяжнюку - вору и расхитителю госсредств, по совместимости...

Geplaatst door Міністерство Люстрації op Woensdag 4 september 2019

Нагадаємо, в мережі розкрили всю правду про скандального бізнесмена Парцхаладзе

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі показали головного "наглядача" Києва Віктора Піліпішіна

Також Знай.ua писав, Зеленському жорстко нагадали про "квітучий" Космолот та кришування Третьякова