Рішення Кабміну щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА, прийняте 4 вересня, стало головною подією дня для киян – соцмережі й досі не вщухають з цього приводу. А оперативна "відповідь" нинішнього мера столиці у вигляді брифінгу викликала купу додаткових коментарів. Про виступ мера Києва Віталія Кличка висловився і колишній міський голова. Деталі з'ясовували Знай.ua.

За часів Кличка забудова переросла в архітектурно-будівельний вандалізм

Власну промову мер Києва щодо прийнятого рішення Кабміну Віталій Кличко розпочав зі слів про "неконституційність" і "незаконність".

"Уряд зробив крок до того, щоб в столиці було запроваджене двовладдя, по суті пряме Президентське правління. Такими діями намагаються позбавити права людей обирати владу. Це – неконституційно, недемократично та суперечить місцевому самоврядуванню. Те, що відбувається незаконно. Проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації: брехливі сюжети, надумані провадження", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Виступ поки діючого голови КМДА прокоментував Леонід Косаківський, який обіймав посаду першого голови КМДА з 1993 по 1996 рік, голови Київської міської ради з1994 по 1997 рік та Київського міського голови у 1997–1998 роках.

"Фальшивий герб за спиною – це найяскравіша ілюстрація усієї фальшивості міської влади, котра думає одне, каже друге, а робить третє. І вчорашній брифінг – не виняток. Нещирі відповіді, пафосні заяви, котрі суперечать усім попереднім діям, кручена правова "аргументація", що свідчить про елементарне неволодіння законами, підміна понять, брехливі цифри про "досягнення", незнання новітньої київської історії, та уникнення теми про власну відповідальність за те, що зараз відбувається, і чому, власне, так за 5 років й не були внесені необхідні зміни до Закону про столицю", – підкреслив Леонід Косаківський.

Як підкреслив перший у незалежній Україні Київський міський голова, тепер рішення виключно за Президентом, незважаючи на аргументацію Віталія Кличка про рішення Конституційного суду, бо це не має жодного відношення до змін, прийнятих в 2010 році.

"Київська влада, насправді, тримається в руках забудовників. Як з часів Омельченка розпочалося, так все і йшло по наростаючій. Апетити ростуть – Київ забудовується шаленими темпами. Це називається архітектурно-будівельний вандалізм. Це потрібно зупиняти, але, на жаль, окрім слів, що винуваті попередники, ми від нинішньої столичної влади так і не почули. А скляний міст став вже останньою краплею…", – зазначає Леонід Косаківський.

"Якщо Вас не зупинити зараз, то дерево діти зможуть побачити лише за містом"

Про невпинну забудову міста кажуть і жителі мегаполісу.

Кияни не втримуються і від висловлювань про зв'язок мера українського та бізнесмена Вадима Столара, про який неодноразово казали інші політики.

Тож яким саме буде рішення Президента України Володимира Зеленського щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА, читайте на порталі Знай.ua.