Нещодавно президента України Володимира Зеленського закликали лібералізувати володіння "вогнепалу" для українців. Так, 22 серпня на сайті глави держави відповідна петиція набрала 25 тисяч голосів, необхідні для того, щоб документ розглянув глава держави.

Зеленський відповів на петицію українців, його відповідь була однозначною.

"Враховуючи визначену Конституцією України найвищу соціальну цінність - людину, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека, усвідомлюючи відповідальність держави перед людиною за свою діяльність та враховуючи необхідність удосконалення правової політики і встановлення миру в суспільстві, легалізація обороту в державі зброї вбачається передчасним, а тому не може бути підтримана", - відповів він.

Президент подякував автора петиції, членів "Української асоціації власників зброї", а також тих, хто підписав відповідну петицію за її підтримку. "Висловлені в електронній петиції пропозиції будуть передані в Комісію з питань правової реформи", - пообіцяв Зеленський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Він додав, що з-за тривалого проведення Росією військової агресивної політики щодо України, і проведення бойових дій на Сході велика кількість зброї незаконно перебуває в обороті.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

У зв'язку з цим глава держави вважає, що комплексне і професійне вивчення ситуації, перш за все, з урахуванням аналізу досвіду іноземних держав, а також стану воєнно-політичної та оперативної обстановки, громадського порядку та громадської безпеки, може стати основою для прийняття правильних рішень у питаннях запобігання виникнення додаткових причин і умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя.

Зазначимо, що українцям таки хочуть дозволити купувати і використовувати для захисту короткоствольну зброю. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді два депутата від партії "Слуга народу" Ігор Фріс та Олександр Матусевич.

Нагадаємо, "Удар штанги" у справі МН17: Романенко пояснив, що спільного між звільненням Цемаха і обміном полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Арахамія поставив крапку в амністії бойовиків на Донбасі: "Гратися у Нострадамуса...".

Також Знай.ua писав, позачергові вибори і покупка "Слуги народу": про що шепотілися на секретному засіданні з Зеленським.