Президент Росії Володимир Путін помилував 11 незаконно засуджених українців перед обміном полонених з Україною. У їх числі політв'язень режисер Олег Сенцов

Про це повідомила в коментарі Інтерфакс-Україна". віце-президент Європейського інституту омбудсмена, перший український омбудсмен Ніна Карпачова.

Як повідомила Карпачова, в Україну в рамках обміну полоненими повертаються 24 українських військовополонених моряків та 11 незаконно засуджених громадян, яких помилував російський президент Путін. За її словами, помилування стало наслідком переговорів між президентами України та Росії.

"В результаті цього діалогу ми маємо помилування. Український президент (Володимир - ред.) Зеленський помилував 16 осіб, з них - три жінки. Російський президент Володимир Путін помилував 11 осіб", - заявила вона.

Також Карпачова додала, що в рамках обміну полоненими був звільнений і український режисер Олег Сенцов, який був незаконно засуджений в Росії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua веде онлайн-хроніку обміну полоненими між Україною і Росією.

Як повідомляв портал Знай.ua, обмін полоненими з РФ справдив надії мільйонів українців.

Також Знай.ua писав, зранку 7 вересня розпочався обмін полоненими між Україною та Росією