У суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами. Із російського СІЗО "Лефортово" приблизно о 8:40 виїхали два автобуси, в яких імовірно перебували наші кремлівські бранці. Зараз вони вже в Україні, біля трапу їх зустріли родичі та президент Володимир Зеленський. Також не зміг змовчати про таку подію колишній глава держави Петро Порошенко.

Він опублікував допис на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook, де подякував собі за "звільнення тисяч українців".

"Як п'ятий президент України, причетний до звільнення тисяч наших співвітчизників, знаю, що простих і лінійних рішень тут не буває. Пишаюся тим, що виборене нами ще весною рішення Міжнародного морського трибуналу приперло Путіна до стіни і спонукало нарешті звільнити наших героїв. Сьогоднішній піднесений настрій не повинен нас розслабляти. У нас попереду виснажлива боротьба із запеклим ворогом України, сильним і підступним. Це спільна справа влади і опозиції", - написав на своїй сторінці Порошенко.

Українці бурхливо відреагували на такі гучні слова колишнього президента. Користувачів мережі обурило те, що таку важливу справу Порошенко приписав собі, посилаючись на рішення Міжнародного трибуналу, яке не було виконане раніше.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Україна зустріла своїх героїв: сльози, радість, обійми.

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко встиг відкрити кафе, поки бігав від допитів.

Також Знай.ua писав, у ЄС вимагають видати Цемаха за будь-яку ціну: Путіну поставлено жорсткий ультиматум, піде під суд.