Гарна та знакова подія для всього українського агросектору мала місце 6 вересня. Компанія ТІС у свій 25-річний ювілей у порту "Південний" відкрила зерновий термінал. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Іван Мірошниченко.

За словами політика, термінал - найефективніший, як мiнiмум, на Чорному морi. У рамках проекту вдалось залучити 150 млн. доларiв та створити 1200 пов‘язаних із ним робочих мiсць. Сьогодні це - найбільший приватний порт на Чорному морі з довжиною причалів у майже 2 кілометри, із залученими інвестиціями у сумі бiльше 750 млн. доларiв.

"Термiнал побудований у співпраці зі свiтовим лiдером в багатьох галузях економiки - мiжнародною корпорацією Cargill, у якій і сам мав честь працювати майже 12 рокiв", - йдеться у повідомленні.

Вчора відбулася гарна та знакова подія для всього українського агросектору - у порту «Південний» компанією ТІС, в її...

Geplaatst door Ivan Miroshnichenko op Zaterdag 7 september 2019

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Мірошниченко впевнений, що запуск такого потужного комплексу є важливою подiєю та сигналом для іноземних інвесторів, що в Україні можна та потрiбно iнвестувати і будувати навiть в такi складнi часи, як зараз.

"На заході було більше 1000 гостей, у тому числі сотнi людей із відомих міжнародних компаній. Були присутні більшість представників аграрного ринку - люди, які збудували і розвинули цілі галузі України - агроекспортну, портову, логістичну, виробничу, переробну, банківську, будiвельну та багато iнших. І вчора ці ж люди в черговий раз "освятили" нову інвестицію на суму 150 млн дол", - додає політик.

Також нардеп не оминув увагою "негативний осад", адресований конкретним людям. Зокрема, за словами Мірошниченка, це був головний івент року для агропромислового сектору, таких проектів в Україні насправді 1-2 на рік, або навіть на 2 роки.

"Дуже прикро, ніхто із топ-чиновників нової влади навіть не відвідав даний захід. Не були присутніми ні Президент, нi Керівник його Офісу, ні Прем‘єр-міністр, ні Міністр економіки та сiльського господарства, ні Міністр інфраструктури, ніхто з інших відповідальних за цей сектор державних діячів. Хоча би хтось із тих, кого я перерахував, мав би там бути", - додав автор допису.

А також висловив сподівання, що в подальшому влада буде більш відповідальною перед людьми, які на свій ризик самостійно творять сучасну успішну економічну історію України.

Нагадаємо, Разумков засвітив перед Зеленським дорогезний годинник, 60 мінімалок: до виборів ховав.

Як повідомляв портал Знай.ua, обмін полоненими з РФ виправдав надії мільйонів українців.