У суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами. На батьківщину повернулися 35 в'язнів, яких утримували у в'язницях РФ. На таку знакову подію відреагував лідер гурту "Океан Ельзи" та український нардеп від партії "Голос" та Святослав Вакарчук.

Відповідне відео він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Instagram.

Святослав Вакарчук подякував усім, хто був причетний до звільнення українських полонених та самим бранцям Кремля.

"Наші військовополонені моряки та політв'язні російських тюрем повернулися додому в Україну. По-перше, я щиро дякую, що всім причетним до того, що хлопці на рідній землі. По-друге, вітаю родини і військовополонених моряків, і політв'язнів, що з'єдналися зі своїми рідними, – зазначив він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас політик зазначив, що на цьому зупинятись не потрібно, а всі сили політиків повинні бути скеровані на боротьбу за інших політв'язнів.

"По-третє, нам треба зробити все, щоб і інші політв'язні, які все ще залишаються в російських тюрмах, якомога швидше повернулися на рідну землю", - додав Вакарчук.

Зазначимо, що обмін відбувся за формулою "35 на 35". Таким чином, в Україну повернулися 11 політв'язнів, 22 незаконно захоплених моряки та 2 співробітники СБУ. Із російського СІЗО "Лефортово" приблизно о 8:40 виїхали два автобуси, в яких імовірно перебували наші кремлівські бранці. Вони прилетіли до України у суботу, 7 вересня. Біля трапу їх зустріли родичі та президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Знай.ua веде онлайн-хроніку обміну полоненими між Україною і Росією.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам, українці зворушені: носив місяцями.

Також Знай.ua писав, повернення політв'язнів до України: у Зеленського показали ексклюзивні фото з літака.