Старт процесу обміну полоненими і заручниками відображає більш глибокі домовленості щодо закінчення війни на Донбасі. Завершення конфлікту буде на умовах Росії і Європи. Принаймні, таку думку висловив експерт Юрій Романенко.

"Знаєте, що таке казус Цемаха і той обмін, який вчора всі спостерігали?", - почав Романенко.

І розповів історію про камінчик, який підкинути вгору - завжди повернеться назад. Але дорогою вниз камінчик починає підскакувати, зачіпати інші камінчики і в результаті виникає камнепад.

"Казус Цемаха - це камнепад, який відображає конструкцію, що склалась на Донбасі за останні 5 років. Я вважаю, що ця історія закінчується на наших очах і закінчується не так, як би Україна хотіла", - зазначив Романенко.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Також навів головні плани нового керівництва держави, зокрема, повернення виплат пенсій на окупованих територіях, Україна збирається одобрити римський статут. Зеленський заявив, що обмін полоненими - це перша ластівка. Далі буде ще більше - відвід військ і кінцева ціль - врегулювання конфлікту на Доонбасі. Те, чого так чекали українці довгих 5 років - мир.

"Мир буде на умовах Європи і Росії", - припустив експерт і пояснив своє бачення.

За його словами, обміни є частиною грандіозніших планів. Тобто крига скресла, між Зеленським і Путіним встановився прямий контакт, вони навіть розмовляли напередодні обміну 7 вересня. Вони говорили не один раз. І Зеленський сказав, що Путін виконав усі домовленості, які були стосовно обміну полоненими.

Нагадаємо, Романенко пройшовся по гарячих слідах МН17: Цемах - дилема для Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські силовики допитали головного свідка і співучасника трагедії МН17 Цемаха.

Також Знай.ua писав, екс-бойовик "ДНР" Цемах приголомшив зізнанням про катастрофу MH17.