Бойовика Володимира Цемаха, якого віддали у рамках обміну полоненими між Україною та Росією, затримали в червні 2019 році силами СБУ і бійців ВСУ. Цемах фігурує як свідок у справі про збитий МН17 над Донбасом.

У російському посольстві заявили, що влада Нідерландів не зверталася до РФ з приводу екстрадиції Цемаха.

"Посольство не отримувало жодного прохання від голландської сторони щодо екстрадиції Володимира Цемаха", – повідомила в Twitter прес-служба посольства РФ у Нідерландах.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Слід відзначити, що 26 червня українські спецслужби вивезли Цемаха з окупованого Сніжного. Для його затримання українська спецслужба наприкінці червня провела спецоперацію на окупованій території Донбасу.

Володимир Цемах, фігурант справи про катастрофу МН17
Володимир Цемах, фігурант справи про катастрофу МН17

Варто додати, що 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі. Усі 283 пасажири й 15 членів екіпажу загинули.

Нагадаємо, раніше Романенко пройшовся по гарячих слідах МН17: Цемах - дилема для Зеленського.

Також Знай.uа писав, що звільнення Цемаха наробило багато галасу в США сенатор видав Зеленському все, що думає.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що головного підозрюваного у справі MH17 Цемаха відпустили з-під варти: Романенко вщент розкритикував рішення суду.