У Європейському союзі заявили, що поки не планують знімати санкції стосовно Російської Федерації.

Про це сказав міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан напередодні свого візиту до Москви в ефірі спільної програми кількох медіакомпаній Europe 1/CNEWS/Les Echos.

За його словами, питання зняття санкцій розглянуть на порядку денному у разі прогресу в Мінських угодах.

Разом з тим, Ле Дріан анонсував поїздку в Москву найближчим часом. Він прагне встановити "основи довіри" між Францією і РФ. Свій візит він планує здійснити спільно із французьким міністром оборони.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Також європейський політик уточнив, що на переговорах піднімуть теми України, Сирії, Лівії та Ірану. Передбачається, що можливе зближення позицій у боротьбі з тероризмом, співробітництво в космічній промисловості, у розвитку громадянського суспільства.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

При цьому французький міністр високо оцінив кроки президента Володимира Зеленського, завдяки чому відбувся обмін полоненими.

Нагадаємо, Євросоюз скасує санкції проти Росії: президент Литви зробив тривожну заяву, зріє розкол.

Як повідомляв Знай.uа, що на півроку продовжити індивідуальні санкції проти Російської Федерації вирішили в Комітеті постійних представників Євросоюзу.

Знай.uа писав, Путіна не покликали: у Польщі пояснили відсутність президента Росії на річниці Другої світової.