Український інститут майбутнього розповів, звідки брати кошти на інфраструктурні галузі.

Експерти Українського інституту майбутнього проаналізували кожну галузь інфраструктури і порахували, скільки кожна з них потребує інвестицій, а також знайшли джерела для їх фінансування.

Про це у понеділок 9 вересня в інформагенції "Інтерфакс–Україна" на прес–конференції: "Як Уряду заощадити 120 млрд грн на рік. Швидкі перемоги для України в інфраструктурі: залізничні, морські, річкові, дорожні та авіаційні перевезення" розповів Володимир Шульмейстер, директор програми "Інфраструктура майбутнього" Українського інституту майбутнього, голова ГО "Інфраструктурна Рада".

"На дороги щорічно треба виділяти 100 мільярдів гривень. На "небо" – 12 млрд грн на рік. Річка у нас сьогодні практично не працює. Щоб вона запрацювала, лише в інфраструктуру треба вкласти 500 млн грн. Ці кошти потрібні на поглиблення та шлюзи. На морську галузь необхідно виділяти 25 мільярдів грн. На поглиблення та причальні стінки. Залізниця, щоб не відбувався відкат назад, а просто залишатись у тому ж стані, в якому вона є зараз, щорічно потребує понад 70 млрд грн", – зазначив він.

Інше питання – звідки брати ці кошти.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Перше джерело фінансових надходжень – коли компанія сама створює прибуток. Друге – інвестиції в кожну з галузей. Потенціал компаній держсектору – величезний. Необхідно зупинити корупцію і розкрадання та кардинально змінити підхід до управління держкомпаніями і показати інвесторам, що в країні відбулись реальні зміни. Для цього потрібна зміна людей, які приймають рішення" – підсумував експерт.