Журналісти продовжують розслідувати поїздку глави Офісу президента України Андрія Богдана в Сен-Тропе, де він відвідав весілля українського юриста Андрія Довбенко з Анною Огренчук, передає Politeka.

Програма "Наші гроші" провела розслідування, в якому назвала Довбенко "смотрящим за Мін'юстом" і практично найвпливовішою людиною в тіні в системі відомства і рейдерських захоплень.

Журналісти відзначають, що керівні посади Мін'юсту в даний момент зайняли люди Довбенко, що фактично підтвердив новий міністр юстиції Денис Малюська.

"Блокувати стягнення боргу, продавати реєстраційні дії щодо майна, а також через різні комісії Мін'юсту карати тих нотаріусів, реєстраторів і виконавців, які не виконують сумнівні вказівки", - кажуть журналісти про можливості людей Довбенко у відомстві.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Був на весіллі і близький друг Богдана забудовник Андрій Вавриш, який займався розробкою проекту нового Офісу президента. Відвідали захід депутати від "Слуги народу" Микола Сольський і Олег Семінський, а також судді Господарського суду Києва Вікторія Джарти і Олена Чинчин. Журналісти відзначають, що фірма дружини Довбенко спеціалізується на банківському та фінансовому праві, а саме такі справи розглядає Господарський суд.

Крім того, на весіллі була присутня голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Богацька і російсько-український бізнесмен Павло Фукс.

Нагадаємо, Богдан назвав "порохоботиками" всіх, хто засудив його відпочинок у Сен-Тропе з корупціонерами.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський присоромив главу Офісу перед усією Україною.

Також Знай. ua писав, що Зеленський засудив вечірку Богдана на День незалежності.