Слуги народу під пильним керівництвом президента Володимира Зеленського готують важливі зміни до Конституції. Зокрема нововведенняі будуть стосуватися прав людини і децентралізації.

Про це у вівторок, 10 вересня, заявив представник президента у Конституційному уді Федір Веніславський, передає РБК-Україна.

За словами представника президента, цілий ряд змін виведе основне законодавство країни на кращий рівень.

Веніславський

"Першочергові зміни ми всі подали, а далі будуть усунені всі протиріччя і недоліки, які заважають нормально працювати органам влади. Суттєву увагу буде приділено правам людини. Також проблем децентралізації і проблем територіального устрою", – заявив Веніславський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він також підкреслив, що 7 представлених в Конституційному суді законопроектів є першочерговими.

"Одна зі складових – це конституційна реформа. Ці зміни, які були направлені до Конституційного суду для отримання висновку, мають невідкладний значення для того, щоб усунути деякі проблеми. Що стосується системної зміни Конституції, комісія буде працювати і над цими питаннями, і над процедурою імпічменту в тому числі", – підсумував політик.

Головною складовою законопроектів, чиновник також виділяє конституційну реформу, яку в подальшому чекає розгляд з боку комісії з правових реформ.

"Скажімо так, комісія з правової реформи буде займатися вирішенням тих питань, які за 25 років так і не були вирішені", - завершив Веніславський.

Нагадаємо, що дитячі фото Зеленського влаштували фурор у мережі, геть не схожий на президента: "Вовочка у шапочці з помпоном".

Як повідомляв портал Знай.uа, Рада ухвалила законопроект Зеленського про імпічмент.