Громадський рух "Чесно" помітило перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді IX скликання та опублікувало в мережі відео, на якому зафіксовано даний факт. Примітно, що нові народні депутати не протрималися без кнопкодавства і місяця.

На першому засіданні Ради Володимир Зеленський просив нардепів не битися і не кнопкодавити. Президент вже вніс проект закону, який дозволить позбавити мандата в разі кнопкодавства.

У вівторок, 10 вересня, під час голосування за президентський законопроект про імпічмент статтю 84 Конституції України порушив позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донецької області Олександр Ковальов.

З'ясувалося, що Ковальов тиснув кнопку на місці іншого позафракційного мажоритарника з Донецької області Максима Єфімова. В результатах голосування напроти прізвища Єфімова висвітилося "за".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Відзначається, що спочатку Ковальов спростовував факт кнопкодавства, але після перегляду відео все ж визнав, що порушив Конституцію.

Нагадаємо, що у Зеленського анонсували нову систему голосування в Раді.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям назвали поіменно злісних кнопкодавів: просочилися в Раду IX скликання.

Також портал Знай.uа писав, що в "Слузі народу" хочуть скоротити Раду.