У президента України Володимира Зеленського готують план по зміні системи голосування депутатів у парламенті -"Рада-4".

Про розповів представник глави держави у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

За словами Стефанчука, головна відмінність системи – це реакція на відбиток пальця депутата, а не на дотик кнопки при голосуванні. таким чином, тепер ніхто сторонній не зможе проголосувати за конкретного народного обранця.

фото/Знай. ua

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ми піднімаємо питання про систему Рада-4. Рада-3 – це просто сенсорна кнопка, тобто реакція на тепло. Коли ж ми говоримо про Раду-4, то це реакція на відбиток пальця депутата", - пояснив нардеп.

Чудова новина!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Верховна Рада

За словами політика, зараз у партії ведуть переговори з Інститутом прикладної математики і механіки НАН України, який повинен забезпечити технічний запуск проекту. Також триває співпраця з юристами, щоб втілити нововведення в життя.

Стефанчук також розповів, коли систему зможуть запустити. Він вважає, що "Рада-4" може бути готова до експлуатації після зимових канікул у ВР.

"Десь протягом півроку ("Раду-4" введуть в експлуатацію – "Апостроф"). Питання технічне. Систему треба розробити, затвердити та впровадити у Верховну Раду. Дуже сподіваюся, що після зимових канікул ми зможемо перейти на нову систему голосування", - підсумував представник президента.

Нагадаємо, у "Слуги народу" встановили суворий дедлайн депутатам.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, президент Зеленський звільнив свого радника Стефанчука.

Також портал Знай.ua писав, що вирішили учасники G7 стосовно повернення Росії до клубу.