Колишні в'язні Кремля Олег Сенцов і Олександр Кольченко заявили, що вперше почули про Володимира Цемаха незадовго до повернення в Україну.

"Це прізвище вперше почув тільки в літаку. Щодо цієї фігури у мене поки не сформувалася власна думка", - заявив Кольченко.

Сенцов зазначив, що теж практично нічого не знає про Цемаха.

"При зустрічі президент запитав: "Ви були проти цього обміну?". А я взагалі перший раз про це чую. Я не знаю, що говорять ЗМІ, я можу тільки відповідати за слова, які я говорив сам", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, Сенцов зазначив, що не може однозначно сказати, чи було правильним рішення видати Цемаха.

"Є президент, людина, якого Україна наділила повноваженнями. У нього є більше інформації, ніж у нас з вами. Він прийняв таке рішення, значить, у цьому була необхідність. Можемо з вами сперечатися: правильно-неправильно. У нас вільне суспільство. Рідко буває 100% універсальне рішення. Вони бувають важкі. Десь неприємні, але такі рішення теж потрібні, без них працювати неможливо", - резюмував він.

Володимир Цемах в залі суду
Володимир Цемах в залі суду

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін ув'язненими у форматі 35 на 35. Найбільш спірним рішенням виявилося віддати агресору головного свідка по справі про збитий МН17 Володимира Цемаха.

Нагадаємо, звільненого з полону Кремля Клиха терміново перевели у військовий госпіталь.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Вишинський відтворив весь хід обміну полоненими.

Також "Знай.uа" писав, мама звільненого з катівень Путіна Сенцова приїхала з Криму до сина.