Верховна Рада ухвалила у першому читанні за основу Проект Закону №1058-1 про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Так, іноземцям, які знімають кіно в Україні, будуть компенсувати частину витрат.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Верховної Ради.

За законопроект проголосували 285 народні депутати. Після цього спікер парламенту Дмитро Разумков запропонував нардепам скоротити вдвічі термін підготовки документу до розгляду у другому читанні. За це проголосували 259 народних депутатів.

Верховна Рада
Верховна Рада

"Два роки тому було прийнято закон про державну підтримку кінематографії, де передбачалося 10 видів (підтримки - авт.) один з них в цьому законі — це відшкодування класифікованих витрат іноземним продюсерам на гроші витрачені в Україні. Саме через існування такої норми західні продюсери знімають в Європі, де практично в усіх країнах діє закон щодо так званих ребейтів з середньою ставкою у 30%. Ми пропонуємо 25% плюс 5% за використання українських творів та сюжетних ліній в Україні", - заявив народний депутат України Олександр Ткаченко під час презентації законопроєкту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко

Відповідно до пояснювальної записки, метою ухвалення законопроєкту є створення умов, які мають сприяти залученню позабюджетних коштів, у тому числі іноземних інвестицій та коштів від іноземних суб’єктів кінематографії, у галузь кіновиробництва. Реалізація окремих положень законопроєкту сприятиме популяризації української культури, літературної творчості, архітектури тощо.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців врятують від банківського капкана та величезних штрафів: Зеленському залишилося тільки підписати.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.