7 вересня в рамках обміну полоненими між Україною та Росією на батьківщину повернувся засуджений російським судом до 6 років українець Павло Гриб.

Хлопця було звинувачено у сприянні терористичній діяльності. Павло Гриб довгий час спілкувався через інтернет зі школяркою із Сочі Тетяною Єршовою. Але на разі він не може сказати із впевненістю, що це була саме вона, так як припускає, що з якогось моменту переписку від її імені почав вести хтось інший.

Павло Гриб

Павла звинуватили у тому, що він нібито схиляв дівчину закласти вибухівку на випускному в школі. В результаті російський суд засудив його на 6 років.

Вперше молоді люди домовились побачитися в Білорусі. Там у кінці серпня 2017-го Павла Гриба й затримали співробітники російського ФСБ. Родина Павла переконана, що його арештували через антиросійські дописи в соціальних мережах.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Павло Гриб

Колишній бранець розповів про саме затримання та 2-хрічне перебування у російському полоні.

"Оперативна група затримувала мене дуже жорстко. Мені стиснули руки за допомогою хомутів. Від них лишився шрам на руці. Руки повністю посиніли, їх тримали так навмисно. Те, що били, це нічого. Єдине, що пекли руки, поки везли. Били, щоб я не дивився вбік, куди мене везуть на мікроавтобусі. Мене скрутили в три погибелі, ще й сидів на краю сидіння. Потім мене передали іншій групі. Я так розумію, на той момент мене вже вивезли з Білорусі, ймовірно, через білоруське місто Гродно.", - розповідає хлопець. Павло Гриб

Павло Гриб

Крім того, у російському ув'язненні здоров'я юнака різко погіршилося. У Павла - портальна гіпертензія. Наразі він потребує дорого лікування та операції за кордоном.

Нагадаємо, раніше звільнений Павло Гриб пояснив, чому не потиснув руку Зеленському

Як повідомляв портал "Знай.ua", колишній путінський в'язень Карп’юк розповів подробиці про вживлений чіп та психотропні речовини

Також "Знай.ua" писав, що залишилося невідомим в проведенні обміну полоненими