На засіданні парламенту 10 вересня народні депутати приймають закон "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)". Дмитро Разумков впевнений, що такі рішення спрямовані на зміни в державі, тому вирішити це має саме Верховна Рада.

"За" голосують 244 нардепа з фракції "Слуга народу" та один позафракційний. Не дають жодного голосу "Опозиційна платформа — За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос" і група "За майбутнє". Про це повідомляє Gazeta.ua

Ідея подання такого документа належить Володимиру Зеленському. Депутати просили час на ознайомлення і внесення правок. Але Разумков поставив його на голосування в цілому.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Значним підставою для імпічменту може бути вчинення президентом державної зради або іншого злочину. Для цього створюють тимчасову слідчу комісію. В неї повинні входити парламентарії, спеціальний прокурор і слідчі. Комісія звітує перед ВР. Звинувачення повинні підтримати більш як 300 голосами. Висновки по справі дають Конституційний і Верховний суди. Не менш 338 голосами усувають президента від посади. Якщо рішення про його відсторонення не приймають, спікер припиняє процедуру імпічменту і повноваження слідчої комісії.

Політолог Віктор Таран стверджує, що законопроект Зеленського ще раз продублював те, що прописано про імпічмент в Конституції. Також він помітив, що усунути президента від влади практично нереально, дуже непроста процедура.

Сам закон приймали з порушенням регламенту. Нардепи від інших фракцій, не могли внести в нього зміни. З великою ймовірністю — його можуть скасувати через Конституційний суд.

"Слуга народу" продовжує практику, коли перш за все - шоу та піар. Відзвітували суспільству, що прийняли закон, хоча на практиці неможливо реалізувати. Тому це не боротьба з політичною корупцією, а її імітація.

"Слуга народу" хоче показати надзвичайну ефективність і інтенсивність. Швидко голосують, щоб згуртувати фракцію. Мовляв, "ми працюємо краще за всіх". Якщо темп послабиться, повилазять проблеми всередині. Те, що наламають дров — зрозуміло. Але ця швидкість буде дозволяти говорити: "Це давня історія. Ми пішли далеко вперед, а ви нас критикуєте за те".

Нагадаємо, раніше Головне за ніч: зустріч Зеленського з Путіним, подвійна пенсія в Україні та обшуки у соратників Порошенко

Як повідомляв портал "Знай.иа" “Проти мене почнуть кримінальну справу”: Супрун зробила шокуючу заяву

Також Знай.иа" писав, що Зеленський оголосив, коли зустрінеться з Путіним