Президент Володимир Зеленський заявив, що його першочерговим завданням на посту президента є завершення війни на Донбасі дипломатичним шляхом. Також він додав, що введення миротворчої місії на Донбас не розглядається.

Про це глава держави сказав у п'ятницю, 13 вересня, на форумі Києві на 16-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі".

"Ті, хто відважно захищає Україну повинні повернутися переможцями. Ми повинні завершити війну і повернути свої території. Але я неодноразово говорив, що єдиний шлях до цього - дипломатія", - сказав він.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зеленський також наголосив, що питання введення миротворчої місії на Донбасі не піднімають в Мінську і він сам його не піднімає.

"Я дуже обережно ставлюся до теми миротворців на Донбасі. Я не хочу, щоб у нас був абхазький сценарій, був придніпровський сценарій. Я не піднімаю тему миротворців, і в Мінську не підіймають цю тему. Я задоволений, якщо миротворці будуть на кордоні України й РФ - будь ласка, туди ми їх запрошуємо", - заявив він.

Крім цього, Зеленський заявив про необхідність збереження санкцій проти РФ. За його словами, санкції - це ті самі жорсткі податки необхідні для світового порядку.

Зазначимо, що на конференцію, організовану міжнародним форумом YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, зберуться понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з 26 країн, які будуть обговорювати глобальні виклики майбутнього, а також політичну ситуацію та її значення для Європи і України. XVI Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі" буде проводитися з 12 по 14 вересня.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців врятують від банківського капкана та величезних штрафів: Зеленському залишилося тільки підписати.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.