У п'ятницю, 13 вересня, Верховна Рада України звільнила весь склад Центральної виборчої комісії, яка забезпечувала, зокрема, проведення виборів президента та парламенту.

Про це повідомляє видання ХВИЛЯ.

"За" проголосували 341 депутат. Проект прийняли в цілому. Таким чином, парламент достроково припинив повноваження ЦВК.

Зазначимо, що цей склад Центрвиборчкому пропрацював один рік замість семи. Напередодні профільний комітет Ради підтримав подання Зеленського про розпуск ЦВК і рекомендував звільнити ЦВК.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Президент України Володимир Зеленський ініціював звільнення всіх членів Центральної виборчої комісії 10 вересня. Зеленський пояснює проблемами на окрузі №198 на Черкащині, де переможцем визнали мажоритарника Сергія Рудика, але потім суд скасував це рішення. Результати виборів на окрузі №198 скасував Верховний суд за позовом кандидатки від "Слуги народу".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців врятують від банківського капкана та величезних штрафів: Зеленському залишилося тільки підписати.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.