Нещодавно законотворці обдали земляків "холодним душем": з нового року українці будуть звітувати не тільки за свої доходи, але і витрати. Будь-яку покупку понад 150 тисяч гривень доведеться пояснити і, природно, заплатити податок.

Що не так із цією ініціативою, розбирався відомий телеведучий та письменник Ігор Лесєв в ефірі програми "Недобрий вечір". Виявилося, у цьому документі, як і у медалі - два боки, і один з них не дуже приємний.

"Пам'ятайте податковий майдан при Азарові? Тоді спробували ввести касові апарати для підприємців. Піднявся шум, виття і соплі. Ну, типу, розорення малого бізнесу. І влада відступила. Потім був Яценюк. І теж відступила", - коментує Лесєв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Не впевнений журналіст і в команді слуги народу: судячи з останніх засідань, тут потрібні не просто слова та закони, а вкрай швидкі, рішучі кроки - саме такі, які обіцяв Зеленський напередодні своєї інавгурації:

Інавгурація Володимира Зеленського
Інавгурація Володимира Зеленського

"Хлопці, а що змінилося по суті? Це все одно, як зрада дружини. Якщо вона з твоїм ворогом спить - то це підло. А якщо з одним, то катить. Неприємно, але що поробиш. Він же мій друг. Або ось свіжий випадок. Два депутата від "Слуги народу" кнопкодавів. Голосують за сусіда. Ви ж пам'ятаєте, що обіцяли ці хлопці перед виборами? Це у них було в передвиборчій програмі", - обурився він.

Підрахував Лесєв і суто математичну складову вищезгаданого закону, і ось що вийшло:

"А як вам проект закону +1183? По ньому податкова служба буде контролювати не тільки доходи, а й витрати громадян. Всіх громадян! Без винятку. Вони нам говорять - це задавить зарплати в конвертах. А я вам відповідаю - ці пройдисвіти лізуть до нас в кишеню. Будь-яка покупка понад 150 тисяч гривень повинна бути пояснена. А що таке 150 тисяч? Це шість тисяч доларів. Вартість гаража в Києві. Нас хочуть посадити на бабловий гачок", - підсумував він.

Нагадаємо, Зеленський анонсував новий обмін полоненими.

Як повідомляв Знай.ua, одіозного суддю часів Януковича засудили на чималий термін.

Також Знай.ua писав, що Коломойський пояснив, чому уникає Зеленського.