У п'ятницю, 13 вересня президент України Володимир Зеленський заявив про те, що готується наступний етап обміну полоненими з Росією. Про це він розповів під час форуму YES у Києві.

"Зараз ми готуємо списки і чекаємо на наступний етап обміну", — сказав Зеленський.

Президент України зробив відповідну заяву після того, як до нього звернувся нещодавно звільнений з російського полону український режисер Олег Сенцов на форумі. Режисер закликав Зеленського докласти всі зусилля для того, щоб якомога швидше звільнити незаконно ув'язнених українців.

Великий обмін полоненими між Україною і Росією відбувся 7 вересня. Тоді 35 українців повернулися на батьківщину. Серед них було 24 моряки, яких РФ захопила в Керченській протоці, а також режисер Олег Сенцов, Кольченко, Балух, Павло Гриб та інші політв'язні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У Росії та на окупованих нею територіях залишаються в ув'язненні незаконно засуджені українці. За даними українського омбудсмена Людмили Денисової, їх близько 115-ти. Зокрема — кримський активіст Олексій Чирній, засуджений у справі так званих "українських диверсантів" Андрій Захтей, обвинувачений у шпигунстві Валентин Виговський. Крім того, російська влада не припиняє переслідування кримських татар.

Нагадаємо, відважна собака повернулася додому після років поневірянь, українці в захваті від неймовірної тварини.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам, українці розчулені.

Також Знай. ua писав, що Зеленський заявив про ще одному обмін полоненими.