Українцям готують перегляд трудових прав. Так, у партії "Слуга народу" вже створюють новий варіант КЗпП. Голова профкомітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова повідомила, що відповідний законопроект буде готовий до кінця вересня.

Про те, що буде написано в новому Трудовому кодексі (ТК), який влада пафосно називає "трудовою конституцією", – поки точно не відомо. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Але інтриги навколо цієї теми і натяки чиновників дозволяють експертам запідозрити, що до справи вже підключилося лобі великих роботодавців, у тому числі транснаціональних корпорацій. А це не говорить пересічним українцям нічого доброго.

У Федерації профспілок побоюються, що є ризик погіршення трудового законодавства, особливо в частині соцзахисту (лікарняні, відпустки, декрет тощо) і звільнень. Приміром, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що у нас "простіше розлучитися, ніж когось звільнити".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Роботодавці можуть отримати право звільняти працівників під час лікарняного, навчання або декретної відпустки, що зараз для компаній – табу. І це далеко не повний список готуються нововведень.

Нагадаємо, торгували людьми як огірками: у Дніпрі накрили небезпечну банду, копи "закривали очі".

Як повідомляв Знай.uа Зайцеву відправили на мажорну "відсидку", прокуратура відкопала багато цікавого.

Знай.uа писав, фермерські війни поставили на вуха Харківщину, гримлять постріли: подробиці свавілля.