Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма висловив стурбованість настроєм лідера Франції Емманюель Маркона і Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Цю інформацію повідомляє ZIK з посиланням на агентство Associated Press.

За словами колишнього президента України, вони можуть підштовхнути Україну поступитися Російській Федерації. Кучма зазначив, країни-посередники у переговорах між Україною і Росією будуть чинити тиск на президента України Володимира Зеленського, щоб він пішов на компроміс з главою РФ Володимиром Путіним.

Зеленський і Кучма
Зеленський і Кучма

"Компроміс" - це проведення виборів на окупованих територіях Донбасу, незважаючи на присутність російських військових, і обов'язково без нагляду української сторони.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"У мене немає великої надії. Зеленському буде складно — він буде проти трьох сторін". Леонід Кучма

Кучма каже, що Україна готова дотримуватися мирних угод, які були підписані в 2015 році в Мінську, але за умови, що російські війська покинуть територію Донбасу і повернуть території під контроль української сторони. Це головна умова для проведення законних виборів.

Зеленський і Кучма
Зеленський і Кучма

"Безпека на першому місці. Вам потрібно вивести війська, вивести важке озброєння, повернути нам кордон, і тоді ми проведемо вільні вибори". Леонід Кучма

Зараз проводяться переговори про дату і місце проведення зустрічі в Нормандському форматі за участю України, Росії, Франції та Німеччини для врегулювання ситуації на сході України.

Як повідомляв портал Знай.ua, партія "Слуга народу" буде ініціювати дострокові вибори в столиці – як мера, так і Київської міської ради.