Спікер Верховної Ради 9-го скликання Дмитро Разумков заявив, що вибори на окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей можуть проводитися виключно за українським законодавством. При цьому дострокове припинення повноважень всіх членів Центральної виборчої комісії (ЦВК з цим ніяк не пов'язано.

Про це Разумков повідомив журналістам у кулуарах Форуму YES в суботу, 14 вересня, в Києві.

Дмитро Разумков

"Це (тема виборів на окупованому Донбасі, – ред.) ніяк не пов'язано з роботою ЦВК. Я впевнений, що вчора Пристайко пояснив свою позицію, вона зрозуміла, що вибори на території України повинні проходити за законами України", - уточнив глава парламенту.

Нагадаємо, що Рада звільнила весь склад Центральної виборчої комісії, яка забезпечувала, проведення виборів президента і парламенту.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, главою ЦВК можуть стати народні депутати від "Слуги народу" Вадим Галайчук або Загоруйко Аліна.

Також портал Знай.uа писав, що Святослав Вакарчук прокоментував рішення про розпуск ЦВК: ось чому "Голос" був проти.